Tarihçe

26 Aralık 1995 tarihinde Ankara Beytepe'de 50 Yataklı Jandarma Asker Hastanesinin inşaatı başlamış, 05 Mayıs 2003 tarihinde hasta bakımına yönelik hazırlıklar tamamlanmış, ilk hasta yapılan törenle kabul edilerek kayıtlara işlenmiştir. Beytepe Asker Hastanesi Baştabipliği, 17 Ekim 2005 tarihinden itibaren TSK Sağlık Komutanlığı bağlısı olarak faaliyetlerine devam etmiş olup; 19 Nisan 2016 tarihinde şehit olan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker'in adını alarak, 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir ve Beytepe Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi ismiyle 2. basamak 10 yataklı yoğun bakım ünitesi, 1. basamak acil servis ünitesi, poliklinik hizmetleri, diş hekimliği hizmetleri, laboratuvar hizmetleri, radyoloji hizmetleri, ameliyathane ve sterilizasyon hizmetleri ve 100 yatak  kapasiteyle hizmete devam etmektedir.
Hastanemizin ismine ŞEHİT ibaresi 9 Ağustos 2021 yılında eklenmiş olup hizmet vermeye devam etmektedir.